Forum voor Democratie wil toch rechter bij politiek besluit

Het Forum voor Democratie was tot voor kort nogal boos op zogenaamde politieke uitspraken van rechters. De rechter zou daarbij op de stoel van de politiek gaan zitten en daar waren Thierry Baudet en consorten boos over. Maar van die woede is ineens niets te merken want het FVD Zeeland wil dat de rechter nu het politieke besluit om de kazerne van mariniers niet naar Zeeland te verplaatsen, herroept.

De provincie Zeeland wil met de Rijksoverheid gaan overleggen voor compensatie maar FvD-Statenlid Robert Koevoets wil wat anders. "Er is een contract getekend met betrekking tot de komst van de marinierskazerne en dat moet gewoon worden nagekomen", aldus Koevoets, zo meldt Omroep Zeeland.

Het Statenlid gelooft nog steeds in de komst van de kazerne naar Vlissingen. "Er is een overeenkomst die nog steeds rechtsgeldig is. En als advocaat weet ik dat, maar ook als burger weet je dat. Op het moment dat je een overeenkomst tekent moet je die nakomen."

Gedeputeerde Dick van der Velde schiet het idee niet direct af. "Alle opties liggen op tafel en worden overwogen." Maar de gedeputeerde wil toch eerst met het ministerie rond de tafel. "Het kan namelijk ook zo zijn dat we in de gesprekken tot de conclusie komen dat een andere oplossing beter is."

"We hebben een contract met handtekeningen en we behouden ons dat recht voor, maar we horen graag van de speciaal gezant wat de gedachten van Den Haag zijn om Zeeland te compenseren. Maar dat doen we alleen met behoud van rechten en dat doen we niet voor niks", zo vult Van der Velde aan.

"Er is nu een signaal afgegeven dat het voor iedereen een goed excuus is om niet naar Zeeland te gaan. Op het moment dat je hier naartoe zou moeten voor rijksdiensten, maar ook voor andere diensten. Is het nu zoiets: hoeven de mariniers niet, dan moeten wij ook niet. En dat is een raar signaal", zo besluit de Zeelandse gedeputeerde.