Fed Cup-team op 1-1 tegen Wit-Rusland na eerste dag

Na twee partijen op de eerste dag van de Fed Cup staan Nederland en Wit-Rusland op gelijke hoogte. Kiki Bertens won de openingspartij, waarna Aryna Sabalenka in de tweede wedstrijd van Arantxa Rus wist te winnen.

Bertens versloeg Aliaksandra Sasnovich in de openingspartij met 6-7 (5), 6-2 en 6-1. Vooral in de eerste set had de Nederlandse het moeilijk tegen de Wit-Russische. Ze verloor de eerste set en ook in het begin van de tweede set was het wisselvallig van Bertens, maar nadat ze halverwege de tweede set het gaatje wist te slaan liep de nummer acht van de wereld snel weg bij Sasnovich, de nummer 113 van de wereld.

In de tweede partij was Rus kansloos tegen Sabalenka. De Wit-Russische, nummer dertien van de wereld, had vanaf het begin het betere van het spel en liet Rus kansloos. Binnen 75 minuten was het 6-2, 6-3 voor Sabalenka.

Zaterdag treft Bertens in de derde enkelpartij Sabalenka, speelt Rus tegen Sasnovich en wordt de ontmoeting afgesloten met het dubbelspel. Wie deze ontmoeting tussen beide landen plaatst zich voor de Fed Cup Finals.