'Xbox Series X heeft sleuf voor uitbreidbaar geheugen'

In een recente 'prototype leak' van de nieuwe Xbox Series X op NeoGAF is een duidelijke foto te zien van de achterkant van de gamemachine, met alle beschikbare poorten in beeld. Een van deze poorten is tamelijk mysterieus: een brede sleuf die mogelijk geschikt is om een geheugenkaart in te stoppen.

Op de achterkant van het prototype zien we een aantal bekende openingen: een HDMI 2.1-uitgang, een optische poort, twee 'SuperSpeed' USB-poorten, een ethernet-poort, een ingang voor de voeding en de ietwat mysterieuze opening. Speculaties gaan rond over een mogelijke slot voor NVME PCI Express drives, om mogelijkerwijs extra opslagmodules "on the fly" in te kunnen plaatsen.

Vooropgesteld betreft het hier gelekte foto's van een prototype en het is heel goed mogelijk dat deze poort niet verschijnt op de uiteindelijke consumentenversie. Het blijft vooralsnog dus even wachten op de officiële onthulling voordat we meer weten. Met de grootte van huidige moderne games in ogenschouw is het niet ondenkbaar dat Microsoft op deze manier het voor gebruikers makkelijker wil maken om eenvoudig extra storage in de console te plaatsen.