FOK! Wat een weer: zacht, lokaal een bui en harde wind

De ochtend begint op de meeste plaatsen droog met enkele opklaringen. In het zuidwesten is het overwegend bewolkt en in Zeeland valt er al wat lichte (mot)regen. De wolken en regen breiden zich snel over het hele land uit. In de middag wordt het van het zuidwesten uit op steeds meer plaatsen weer droog en in de avond is er vooral in het noorden kans op een bui. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 8°C in het noorden tot 12°C in het zuiden van het land. In de ochtend staat er een matige wind uit zuidelijke richtingen. Vanaf het begin van de middag draait de wind van het zuidwesten uit naar west tot zuidwest en neemt flink toe; boven land naar vrij krachtig, langs de kust naar krachtig tot hard, 6-7 Bft.

Komende nacht is het half tot zwaar bewolkt en met name in het midden en noorden trekken enkele buien over. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 8°C en de zuidwestenwind is matig, aan de kust en op het IJsselmeer af en toe krachtig.

Maandag is het half tot zwaar bewolkt. In de ochtend is er nog een bui mogelijk, later in de middag en avond regent het in het zuiden van het land. De middagtemperatuur ligt rond de 10°C en de west- tot zuidwestenwind is matig, aan de kust en op het IJsselmeer krachtig. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

Een boot in Amsterdam (Foto: Interpretatie)
Greenpeace-boot in Amsterdam. (Foto: Interpretatie)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.