Buchmann opnieuw de beste in Trofeo Serra de Tramuntana

Emanuel Buchmann heeft net als vorig jaar de Trofeo Serra de Tramuntana op zijn naam gebracht. De Duitser van Bora-hansgrohe reed op vijftien kilometer van de streep weg uit een elitegroepje en kwam vervolgens solo aan in Deià met meer dan een halve minuut voorsprong op Alejandro Valverde, die de sprint won voor de tweede plaats.

Na de sprinters op donderdag, waren vrijdag de klimmers aan zet in de Challenge Mallorca, een wedstrijd van vier losse wedstrijden op Mallorca. Lange tijd reed er een kopgroep van zes vooruit en maximaal hadden ze een voorsprong van vier minuten, maar in de laatste vijftig kilometer was de voorsprong nog maar een halve minuut.

Op de vierde klim van de dag, de Coll de sa Batalla, was de kopgroep al uit elkaar gevallen en maakte Lennard Kämna de oversteek. De nieuwe Duitse aanwinst van Bora-hansgrohe liet vervolgens de kopgroep achter zich.

Toch kreeg hij niet veel voorsprong dankzij het werk van Movistar voor Valverde en op de voorlaatste klim van de dag, Puig Major, werd hij voorbij gereden door Marc Soler en Emanuel Buchmann. Ook Harm Vanhoucke zou nog aansluiten, samen met Valverde. In de laatste vijftien kilometer reed Buchmann, de nummer vier van de afgelopen Tour de France, iedereen uit het wiel en won net zoals vorig jaar de Trofeo Serra de Tramuntana. Valverde won op meer dan een halve minuut de sprint voor de tweede plaats, voor Gregor Mühlberger.