Heracles slaat dubbelslag in ItaliŽ

Delano Burgzorg speelt het komende halfjaar op huurbasis voor Heracles Almelo. Naast de 21-jarige Nederlander maakt ook Giacomo Quagliata de overstap naar de Eredivisionist. De Italiaan tekende een contract tot de zomer van 2022.

De 21-jarige Burgzorg komt over van Spezia Calcio. In de overeenkomst met de club uit de Italiaanse Serie B is een optie tot koop opgenomen.

"Het is mooi om hier te zijn", vertelt Burgzorg vlak na het tekenen van zijn contract op de site van Heracles. "Ik ga er alles aan doen om belangrijk te zijn voor Heracles Almelo."

Technisch manager Tim Gilissen is verheugd met de komst van de aanvaller. "Met Delano krijgen we meer opties voorin. Hij is op meerdere posities inzetbaar."

"In de zomer waren we al dichtbij het aantrekken van Delano. Toen maakte hij een andere keuze. Hij heeft aangegeven nu alsnog graag naar Heracles Almelo te willen. We zijn blij dat we hem kunnen huren en daarbij ook de mogelijkheid hebben hem in de zomer definitief over te nemen", aldus Gilissen.

Burgzorg speelde acht wedstrijden voor Spezia Calcio sinds zijn komst afgelopen zomer. De Italiaanse club nam de geboren Amsterdammer over van De Graafschap, waar hij sinds medio 2015 onder contract stond.

De 19-jarige Quagliata komt over van Serie C-club FC Pro Vercelli 1892. De verdediger heeft een verbintenis getekend tot de zomer van 2022, met een optie voor nog een seizoen.

"Giacomo is een talentvolle speler die wij met onze scouting lange tijd intensief hebben gevolgd. Na het vertrek van Lennart Czyborra hebben we doorgeschakeld. De linksachter-positie is nu weer dubbel bezet. Giacomo krijgt bij ons de tijd om door te groeien", aldus Gilissen op de clubsite.

Quagliata sluit maandag aan bij de selectie. De Italiaanse verdediger stond sinds 2016 onder contract bij Pro Vercelli en speelde ook op huurbasis voor Latina Calcio en SSC Bari.