Derby tussen Roda JC en MVV binnen kwartier tot twee keer toe gestaakt

De wedstrijd tussen Roda JC Kerkrade en MVV Maastricht is zondagmiddag in de openingsfase twee keer gestaakt. Scheidsrechter Pol van Boekel legde het duel in de eerste minuut al stil nadat supporters vuurwerk afstaken. Niet lang daarna werd het spel weer hervat, maar na zestien minuten spelen was de arbiter opnieuw genoodzaakt om het duel te staken. Een dag voor de Limburgse ontmoeting waren er echter ook al schermutselingen. De spelersbus van Roda JC is erstig vernield, zo weet onder meer De Limburger te melden. Er zijn meerdere ruiten ingeslagen en op de zijkant van de bus is met graffiti de naam van MVV gespoten over het logo van Roda JC heen.

Na iets meer dan een kwartier spelen staken fans sier- en knalvuurwerk af, terwijl er achter het doel een grote zwarte rookwolk ontstond. Daarop besloot Van Boekel het duel stil te leggen en de kleedkamer op te zoeken. "Pol wil graag fluiten, maar hij wordt kort gehouden door de mensen die ervoor gestudeerd hebben", zei Hans Kraay junior bij FOX Sports nadat hij een bezoek had gebracht aan de kleedkamer van de arbiters.

De stadionspeaker heeft de supporters verzocht om te stoppen met het afsteken van vuurwerk.

De wedstrijd is inmiddels weer hervat, maar wanneer er nog een keer vuurwerk wordt afgestoken, zal Van Boekel het duel definitief staken. "We hebben net met de autoriteiten afgesproken dat dit de laatste kans is. De eerstvolgende keer dat er vuurwerk wordt afgestoken of op het veld komt dan staak ik het definitief."