KWF steunt Antoni van Leeuwenhoek jaarlijks met bijna 17 miljoen euro

KWF Kankerbestrijding en het Nederlands Kanker Instituut - het onderzoeksinstituut van het Antoni van Leeuwenhoek- hebben een nieuwe samenwerkingsovereenkomst getekend voor de komende 5 jaar. Hiermee is jaarlijks een bedrag van 16,8 miljoen euro gemoeid, dat bestemd is voor hoogwaardig kankeronderzoek in het Antoni van Leeuwenhoek (AVL).

Fred Falkenburg, directeur KWF Kankerbestrijding: ‘Het AVL is door de jaren heen uitgegroeid tot een oncologisch topinstituut, nationaal en internationaal, vanwege de krachtige combinatie van excellent onderzoek en hoogwaardige patiëntenzorg en het vermogen wetenschappelijk onderzoek te vertalen naar de praktijk. Dit is in het belang van de patiënt, en dankzij onze donateurs kunnen we daar een krachtige impuls aan geven.”

René Medema, bestuursvoorzitter en directeur Wetenschapsbeleid van het AVL, is verguld met de hernieuwde overeenkomst: “De band tussen KWF en het AVL is sterk en gaat terug tot 1951. In die jaren zijn we er steeds beter in geslaagd om kanker te doorgronden en beter te behandelen. Dat KWF ons steunt met deze financiering, getuigt van een groot vertrouwen in ons werk.”