Liverpool wint ook van Sheffield United en is jaar ongeslagen in Premier League

Liverpool heeft donderdag ook zijn eerste duel van 2020 gewonnen. De ploeg van basisspelers Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum boekte tegen Sheffield United zijn elfde Premier League-zege op rij. Het werd 2-0. The Reds zijn vanaf  vrijdag compleet jaar ongeslagen in de Engelse koningsklasse.

Liverpool kende een fantastische start op Anfield, want binnen vier minuten was het 1-0. Van Dijk vond linksback Andrew Robertson, die profiteerde van het uitglijden van verdediger George Baldock en een puntgave voorzet gaf op Mohamed Salah. De Egyptenaar maakte zijn tiende doelpunt van dit seizoen. 

Het was het begin van een spectaculair eerste kwartier, want promovendus Sheffield United kreeg goede kansen via John Lundstram (schot naast) en David McGoldrick (ingreep Liverpool-keeper Alisson), terwijl een goal van Lundstram terecht werd afgekeurd vanwege buitenspel. Aan de andere kant had Sheffield-doelman Dean Henderson een fraaie redding in huis op een inzet van Salah.

In het vervolg van de wedstrijd bleef Liverpool de bezoekers flink onder druk zetten, maar een tweede goal bleef lang uit. Nadat Salah na een uur de paal raakte, was het vier minuten later wel raak. De aanvaller uit Egypte zette Sadio Mané met een intelligent steekpassje alleen voor Henderson en de Senegalees scoorde in twee instanties: 2-0.

De laatste keer dat Liverpool in de competitie met lege handen stond na een wedstrijd was op 3 januari 2019. Toen sneuvelde de ploeg van manager Jürgen Klopp op bezoek bij Manchester City, dat enkele maanden later met de landstitel aan de haal ging. Zo'n scenario is dit seizoen al in januari ondenkbaar geworden. Vóór de wedstrijd van donderdag koesterde Liverpool een voorsprong van elf punten op de kampioen, met twee duels minder gespeeld.

Door de zege staat Liverpool weer dertien punten los van Leicester City en veertien van Manchester City. Dat kunnen zestien en zeventien punten worden wanneer Liverpool in het aantal gespeelde wedstrijden weer gelijkstaat met de 'concurrenten'. De eerstvolgende uitdaging voor Klopp en de zijnen wordt te zegevieren in de derby van komende zondag tegen Everton. Dat duel is wel voor de FA Cup.