Ten Hag neemt vijf Ajax-talenten van Onder-19 mee naar Qatar

De tweelingbroers Quinten en Jurriën Timber (18), Kenneth Taylor (17), Sontje Hansen (17) en Naci Ünüvar (16) mogen met het eerste elftal van Ajax mee op trainingskamp naar Qatar, zo meldt De Telegraaf dinsdag. De vijf talenten worden beloond voor hun ontwikkeling in de eerste sezoenshelft, waarin zij met name in de UEFA Youth League veel indruk maakten.

Ten Hag kiest bij Ajax regelmatig voor jeugdspelers. Zo brak dit seizoen Sergiño Dest door onder zijn hoede, terwijl hij afgelopen zondag tegen ADO Den Haag (6-1) Hansen liet debuteren in de Eredivisie. Tegen ADO liet hij bovendien Jurgen Ekkelenkamp, Ryan Gravenberch en Lassina Traoré voor het eerst in hun prille loopbaan vanaf de aftrap starten. Het drietal bekroonden hun basisdebuut in de competite met een doelpunt.

Hoewel de vijf talenten die mee mogen naar Qatar allen nog in actie mogen komen in Ajax Onder-19 en Ünüvar zelfs nog een elftal lager, kwamen zij dit seizoen allen al meer dan eens in actie namens Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. Hansen luisterde onlangs zijn debuut in de Eerste Divisie op met een doelpunt tegen SC Cambuur. Ook Ünüvar heeft zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal inmiddels gemaakt.

Ajax stapt op 4 januari op het vliegtuig naar Qatar en verblijft daar tot en met 12 januari.