'Twee Premier League-clubs azen op transfervrije Basacikoglu'

Bilal Basacikoglu gaat mogelijk in Engeland aan de slag. De 24-jarige aanvaller staat in de belangstelling van Hull City (Championship) en Premier League-clubs Norwich City en Leicester City, zo meldt ELF Voetbal woensdag. "Dit zijn mooie clubs, allen met een rijke geschiedenis. Derhalve kan ik de interesse noch bevestigen noch ontkennen", reageert zaakwaarnemer Yalcin Zöhre.

De ex-aanvaller van sc Heerenveen en Feyenoord is momenteel weer transfervrij op te pikken. Basacikoglu liet vorige week zijn contract bij Kayserispor ontbinden 'vanwege ernstige financiële betalingsachterstanden', zo klinkt het. De buitenspeler sloot zich anderhalf jaar geleden nog aan bij de Turkse club, waar hij nog tot medio 2021 vastlag.

"Ik heb alles gedaan voor de club wat ik kon doen, tot het moment dat ik langzaam voelde dat het vertrouwen in mij afnam", schreef Basacikoglu op Instagram. De aanvaller gaf aan dat diverse negatieve gebeurtenissen ten grondslag lagen aan zijn beslissing om Kayserispor te verlaten.

"Gezien de situatie van de club wil ik daar echter niet op ingaan. Ik denk dat dit voor beide partijen het juiste moment is om uit elkaar te gaan."

Basacikoglu maakte voor ongeveer één miljoen euro de overstap van Feyenoord naar Kayserispor en kwam uiteindelijk tot 33 competitieoptredens voor de Turken, waarin hij niet wist te scoren. "Ik heb vrienden voor het leven gemaakt hier. De stad Kayseri zal altijd speciaal voor mij zijn."

"Deze grote club zal de weg omhoog vroeg of laat weer vinden. De stad en de fans verdienen betere dagen. Dank jullie wel en tot ziens."