Vier verdachten aangehouden na schietpartij Apeldoorn

De politie onderzoekt een schietpartij aan De Sikkel in Apeldoorn. In de nacht van zondag op maandag raakten er twee mensen gewond. Er zijn vier verdachten aangehouden. Vooraf aan de schietpartij kreeg de politie zondagavond al twee meldingen van een hoog oplopende ruzie in de relationele sfeer. Daarbij zouden twee families betrokken zijn. Agenten zijn aan de deur geweest om de situatie te de-escaleren. Dat leek te lukken.

Later kwamen er meldingen binnen dat er geschoten werd. Agenten kwamen meteen in actie. Vanuit een huis aan De Sikkel werd gebeld dat er een gewonde man hulp nodig had. De man had bij een willekeurig huis aangeklopt met de vraag of er een ambulance gebeld kon worden. Deze 27-jarige man is naar het ziekenhuis overgebracht voor behandeling. In het huis waar hij naar binnen was gelopen werd een vuurwapen gevonden. Omdat het wapen vermoedelijk van de gewonde man was, is hij als verdachte aangehouden.

Er kwam even later ook een melding dat een gewonde man zich bij het ziekenhuis in Deventer had gemeld. Agenten zijn hier heen gegaan. Deze 28-jarige man uit Apeldoorn was vermoedelijk ook betrokken bij het incident en daarbij gewond geraakt. Hij werd behandeld door de artsen, waarna hij werd aangehouden op verdenking van poging tot doodslag.

Aan de Sikkel werden ook twee verdachten aangehouden: twee mannen van 24 en 26 jaar oud uit Apeldoorn. Ook zij worden verdacht van betrokkenheid bij het schietincident.