Zwolse basketballers houden koppositie vast, Feyenoord klopt Den Bosch

De basketballers van de Zwolse Landstede Hammers hebben de koppositie in de Dutch Basketball League vast kunnen houden. In eigen huis won de ploeg met 92-75 van ZZ Leiden, onder meer dankzij 20 punten van Noah Dahlman. De Zwolse landskampioenen staan bovenaan met een 8-1 record.

Nummer twee Feyenoord kreeg bezoek van Heroes Den Bosch en in een volgepakt Topsportcentrum in Rotterdam leverde dat een mooi duel op. Het ging lang gelijk op, maar in het laatste kwart trok Feyenoord de winst naar zich toe: 67-57, Jeroen van de List was met 18 punten de topschutter.

Donar trok van Groningen naar Amsterdam voor een duel met hekkensluiter Apollo. Dat ging nog verrassend lastig en de Amsterdammers hadden wel een kleine kans op hun tweede zege, maar die kwam er niet: de Groningers wonnen met 71-86 en staan zo net als Feyenoord op een 6-2 record.

De Den Helder Suns kregen tot slot visite van Basketbal Academie Limburg uit Weert en ook dat werd spannend. Pas in het laatste kwart konden de Suns zich los spelen en onder meer dankzij 19 punten van Michael Miller won Den Helder uiteindelijk met 72-67.