Muller wint eerste WTCR-race Macau, Catsburg 10e

Yvan Muller heeft op het beruchte Guia Circuit in Macau de eerste van drie World Touring Car Cup-races gewonnen. De Franse veteraan vertrok vanaf poleposition en behield in zijn Lynk & Co de hele race de leiding.

Bij de start kreeg Muller de Hongaarse Hyundai-coureur Norbert Michelisz en zijn eigen merkgenoot Andy Priaulx achter zich aan. Van een echte strijd was op het nauwe stratencircuit niet echt sprake en tot aan de slotronde bleef dat dan ook de stand voorin.

Priaulx viel in de laatste bochten echter nog terug naar plek zes, om merkgenoot Thed Björk - die nog wél kans op de titel heeft - voorbij te laten. Kevin Ceccon schoof zo op naar de derde plek in zijn Alfa Romeo, voor Volkswagen-rijder Rob Huff.

In het kampioenschap gaat Michelisz nog altijd aan de leiding, Honda-coureur Esteban Guerrieri verloor met een 24e plek veel terrein aan het begin van een moeizaam weekeinde. Muller komt in de buurt van plek twee, maar de achterstand op Michelisz is nog vrij groot.

Nicky Catsburg eindigde in zijn Hyundai als tiende, Tom Coronel werd in zijn Cupra twintigste en Niels Langeveld haalde de finish niet na een aanvaring met Ma Qinghua.

Race één in Macau (Bron: YouTube)