Ten Cate nieuwe trainer Al-Ittihad; Landzaat mee als assistent

Henk ten Cate (64) is de nieuwe trainer van Al-Ittihad. De Saoedische voetbalclub uit Djedda meldt de komst van de Nederlander op sociale media.

"Ik heb net een contract getekend bij Al-Ittihad. Ik ben er heel blij mee hier te zijn. Ik hoop voor jullie en voor mezelf dat het een heel succesvolle samenwerking zal zijn", spreekt Ten Cate in een begeleidend filmpje de fans van de gewezen topclub toe. Al-Ittihad staat na negen duels slechts op de dertiende plaats in de Saudi Pro League. Bij Al-Ittihad treft hij onder anderen oud-Feyenoorder Karim El Ahmadi.

Ten Cate is onder meer oud-trainer van Vitesse, NAC Breda, Ajax en Sparta. De Amsterdammer was de afgelopen jaren was hij al vaker werkzaam in het Midden-Oosten. Zo leidde hij Al-Jazira naar de titel in de Verenigde Arabische Emiraten. Daarna volgde een dienstverband bij Al-Wahda, eveneens in Abu Dhabi.

Ten Cate neemt Denny Landzaat en Piet Hamberg mee als zijn assistenten. Landzaat moest na de komst van van Dick Advocaat vertrekken bij Feyenoord.