Ploegen Van Marwijk en E. Koeman winnen in WK-kwalificatie

In Azië is de derde speelronde in de kwalificatie voor het wereldkampioenschap voetbal 2022 in Qatar. Bert van Marwijk en Erwin Koeman hebben donderdag hun tweede wedstrijd met respectievelijk de Verenigde Arabische Emiraten en Oman gewonnen. Van Marwijk boekte met zijn team een overtuigende 5-0 zege op Indonesië. Koeman zegevierde met 3-0 tegen Afghanistan.

Na de eerdere 1-2 overwinning tegen Maleisië stond donderdag de volgende kwalificatiewedstrijd op het programma voor de Verenigde Arabische Emiraten, sinds kort gecoacht door Van Marwijk. De oliestaat had weinig moeite met de Indonesië, dat met een 5-0 van het veld werd gespeeld. In de kwalificatiecyclus treft het team van de Nederlandse trainer binnenkort Thailand en Vietnam. Alleen de groepswinnaar plaatst zich rechtstreeks voor de volgende ronde. Als nummer twee maak je nog een kans. 

In groep E kwam Oman van Koeman niet in de problemen. Voor eigen publiek boekten de manschappen van de broer van de Oranje-bondscoach een overtuigende 3-0 zege. Abdulaziz Al Muqbali (twee keer) en Mohsin Al Ghassani tekenden voor de doelpunten. Dinsdag neemt Oman het op tegen Qatar. Het gastland van het aankomende WK doet 'gewoon' mee aan de kwalificatie, omdat dit toernooi ook de kwalificatie is voor de Azië Cup. 

Iran heeft in groep C donderdag ongenadig hard uitgehaald tegen Cambodja. De ploeg van bondscoach Marc Wilmots won de WK-kwalificatiewedstrijd met liefst 14-0. De wedstrijd werd bezocht door duizenden vrouwen, die voor het eerst in veertig jaar een voetbalwedstrijd in Iran mochten bijwonen. Onder druk van de FIFA werd onlangs het veelbesproken stadionverbod voor vrouwen in Iran (deels) opgeheven. Als de Iraanse autoriteiten het verbod niet zouden opheffen, zou Iran mogelijk worden uitgesloten van deelname aan het WK in 2022. 

Groep Thuis Uit Uitslag
A China Guam 7-0
A Syrië Malediven 2-1
B Jordanië Kuwait 0-0
B Australië Nepal 5-0
C Irak Hong Kong 2-0
C Iran Cambodia 14-0
D Uzbekistan Yemen 5-0
D Saudi Arabië Singapore 3-0
E Bangladesh Qatar 0-2
E Oman Afghanistan 3-0
F Kirgizië Myanmar 7-0
F Japan Mongolië 6-0
G UAE Indonesië 5-0
G Vietnam Maleisië 1-0
H Libanon Turkmenistan 2-1
H Zuid-Korea Sri Lanka 8-0

Voor de standen in de groepen klik hier