MLB: Gregorius bezorgt Yankees met grandslam tweede zege; Astros winnen ook

New York Yankees heeft ook de tweede wedstrijd in de American League Division Series gewonnen en daarin had de Amsterdammer Didi Gregorius een groot aandeel. De Nederlandse kortestop sloeg in de derde inning een grandslam homerun, een homerun met alle honken bezet. New York Yankees won uiteindelijk met 8-2 van de Minnesota Twins.

Afgelopen nacht stond de tweede wedstrijd op het programma tussen New York Yankees en Minnesota Twins. De eerste wedstrijd werd overtuigend gewonnen door de Yankees en vanaf het begin in de tweede wedstrijd waren de Yankees de betere. In de eerste inning kwam de thuisploeg al op 1-0.

Maar pas vanaf de derde inning ging het volledig mis voor de Twins. Al snel waren alle honken bezet, waarna startende werper Randy Dobnak werd bedankt voor zijn diensten, maar met Tyler Duffey ging het niet veel beter. Aaron Judge wist te scoren op een slag van Giancarlo Stanton. Daarna sloeg ook Gleyber Torres ook run binnen. Daarna liepen de honken weer vol, waarna Didi Gregorius aan slag kwam. De 29-jarige kortestop sloeg de bal in de tribunes goed goed voor vier binnengeslagen punten. Later in de inning wist ook nog DJ LeMahieu te scoren, uiteindelijk wonnen de Yankees met 8-2.

Maandag staat de derde wedstrijd in de best-of-five serie op het programma. Dan spelen de Twins hun eerste wedstrijd thuis.

Ook Houston Astros hebben ook de tweede wedstrijd American League Division Series gewonnen. De Astros wonnen met 3-1 van Tampa Bay Rays en vooral de werper van de Astros maakte indruk. De 'ace' Gerrit Cole gooide in 7,2 innings maar liefst vijftien maal drie slag en kreeg maar vier honkslagen tegen in bijna acht innings. Ook in deze best-of-five serie is maandag de derde wedstrijd.