Goud voor Schulting en aflossingsploeg in Shanghai

De Nederlandse shorttrackploeg was uitgenodigd voor de Shanghai Trophy. Een invitatietoernooi waar naast shorttrack ook kunstrijden en synchroonschaatsen op het programma staan. Oranje gaat naar huis met het nodige eremetaal.

Op de eerste dag van het toernooi werd de 1000 meter prooi voor Suzanne Schulting, zij bleef in de finalerace voor Petra Jaszapati en Chutong Zhang. De B-finale werd gewonnen door Rianne de Vries, met direct daarachter Yara van Kerkhof. Zij werden daarmee zesde en zevende. Bij de heren werd de 1000 meter gewonnen door Sandor Shaolin Liu, voor Tianyi Zhang en Beomsuk Seo. Itzhak de Laat won voor Nederland de B-finale en werd zesde.

Relaysucces
Op de achtervolging was er wederom eremetaal: de oranje damestrein, bestaande uit Schulting, Van Kerkhof, De Vries en Lara van Ruijven won de finalerace over 3000 meter. China was tweede en Hongarije derde.

De Nederlandse herenploeg reed op de aflossing naar plek twee. Nadat Bram Steenaart, Itzhak de Laat, Melle van 't Wout en Sven Roes hun halve finale nog wonnen, moesten ze in de finale Hongarije voor zich dulden. China werd derde. Op de mixed relay kwamen Schulting, Van Ruijven, Van 't Wout en De Laat nogmaals in actie. Met China en Hongarije op plek een en twee, werd het brons opgehaald door Nederland.

Volgende week is in Heerenveen een Invitation Cup. Deze wedstrijd is de Nederlandse shorttrackers van belang omdat hier wereldbekertickets vergeven zullen worden.