Uitslag Ajax - Fortuna Sittard

Na een moeizame eerste helft stelde Ajax in de tweede helft orde op zaken tegen Fortuna Sittard. Mede door drie doelpunten van Quincy Promes wonnen de Amsterdammers uiteindelijk ruim van de Limburgers.

Ajax had een overwicht in de eerste helft, maar echt grote kansen kregen de Amsterdammers niet. Fortuna Sittard hield het achterin goed dicht en was het enkele keren gevaarlijk uit een counter. Bassala Sambou kreeg de beste kans in de eerste helft. De spits was de ver uitgekomen keeper André Onana te snel af, maar zag zijn inzet op het nippertje van de lijn worden gehaald door Daley Blind. Vlak voor rust had Felix Passlack een enorme kans, maar de Duitser mikte naast. Ten Hag kon onmogelijk tevreden zijn over zijn ploeg en bracht direct na rust Klaas-Jan Huntelaar voor Edson Álvarez.

Met Huntelaar in het veld nam Ajax snel afstand van de Limburgse tegenstander. Dusan Tadic bereikte in de vijftigste minuut met een scherpe lage voorzet Promes, die eenvoudig kon binnen tikken. Vier minuten later verdubbelde Ajax de voorsprong. Een inzet van Neres werd in eerste instantie nog van de lijn gehaald, waarna Huntelaar de bal opnieuw richting het Fortuna-doel kopte. Neres was attent en tikte de bal alsnog binnen.

Het verzet van Fortuna leek daarmee gebroken en Ajax produceerde in de 68ste minuut ook zijn derde treffer. Een hard schot van Marin werd ternauwernood gekeerd door Koselev, waarna Promes in de rebound kon binnen tikken. Fortuna-verdediger Cian Harries deed Ajax vervolgens de vierde treffer cadeau, door een voorzet van invaller Ryan Gravenberch ongelukkig te verlengen in het eigen doel. Promes werd in de slotfase vrij voor Koselev gezet door Tadic en rondde eenvoudig af: 5-0.

AFC Ajax

5 - 0

Fortuna Sittard

50' Promes
 53' Neres
 68' Promes
 77' Harries (eigen doelpunt)