Indrukwekkende Dygert verovert wereldtitel tijdrijden, Van der Breggen en Van Vleuten mee op podium

Annemiek van Vleuten is er niet in gelukt om voor de derde keer op rij wereldkampioen te worden op de tijdrit. De 36-jarige Nederlandse reed niet haar beste tijdrit, maar pakte toch het brons op bijna twee minuten van een indrukwekkende Chloe Dygert. Anna van der Breggen reed een knappe tijdrit en werd tweede op anderhalve minuut van de 22-jarige Amerikaanse.

Chloe Dygert was snel gestart en bij het eerste tussenpunt na veertien kilometer had ze al een voorsprong van één minuut op de Nederlandse Annemiek van Vleuten en Anna van der Breggen. In het tweede deel viel de 22-jarige Amerikaanse niet stil en haar voorsprong nam alleen maar toe. Van der Breggen had haar race goed ingedeeld, maar had aan de finish toch een achterstand van anderhalve minuut.

Titelverdedigster Van Vleuten moest in het tweede deel alleen maar meer toegeven op Dygert en moest ook Van der Breggen voor laten gaan. De tweevoudig wereldkampioene op de tijdrit moest ditmaal genoegen nemen met het brons.

Voor Dygert is het de eerste wereldkampioen op de weg, maar op de baan is ze geen onbekende. Ze is meervoudig wereldkampioen op de individuele achtervolging en met Amerika pakte ze ook goud op de ploegenachtervolging.

Indrukwekkende Dygert snelt naar wereldtitel tijdrijden (Pro Shots / George Deswijzen)
Indrukwekkende Dygert snelt naar wereldtitel tijdrijden (Pro Shots / George Deswijzen)