Duitse Steimle klopt Roosen en Groenewegen in Koolskamp Koerse

Jannik Steimle heeft Koolskamp Koerse gewonnen. De Duitse stagiair van Deceuninck-Quick Step reed in de laatste vijf kilometer weg en hield stand. De 23-jarige renner voor de Nederlanders Timo Roosen en Dylan Groenewegen.

Het Kampioenschap van Vlaanderen is al jaar en dag een koers voor sprinters. Vorig jaar schreef Dylan Groenewegen Koolskamp Koerse op zijn naam en dit jaar was hij weer een van de favorieten. Lange tijd reden er drie renners voorop, maar die renners zouden nooit een rol van betekenis spelen in de finale van de Vlaamse wedstrijd.

Deceuninck-Quick Step trok met nog 45 kilometer te fietsen het peloton in waaiers. Het zorgde ervoor dat het eerste peloton nog maar bestond uit veertig renners. In eerste instantie liet Groenewegen zich verassen, maar werd weer teruggebracht door een deel van zijn ploeggenoten.

In de verschillende plaatselijke rondes was er gevaar voor waaiers, maar toch leek het erop dat het eerste peloton ging sprinten voor de zege. Toch zou het geen sprint worden, want met vijf kilometer te gaan ging Jannik Steimle er vandoor. De Duitse stagair had een klein gaatje te pakken en mede door de hulp van de motor vergrootte hij het gat. In de achtergrond probeerde verschillende renners het gat te dichten, maar steeds zat er een Deceuninck-Quick Step-renner in het wiel om de vlucht van Steimle te beschermen.

Toch lukte het Timo Roosen om er alleen vandoor te gaan in de laatste anderhalve kilometer. De Nederlander van Jumbo-Visma kwam nog kort op de Duitser, maar die behield net voldoende voorsprong op Roosen. Ook het peloton was niet ver achter en Groenewegen won de sprint van de eerste peloton.