Rallyrijder Ogier loopt in na pech WK-leider Tšnak

Rallyrijder Sebastien Ogier heeft zijn derde zege van het seizoen te pakken. Samen met navigator Julien Ingrassia was de Franse Citroën-coureur de beste in de Rally van Turkije, waardoor hij weer volop in de strijd is voor zijn zevende opeenvolgende wereldtitel.

Vooral op zaterdag werden grote verschillen gemaakt. De nummer drie in het WK, de Belg Thierry Neuville en navigator Nicolas Gilsoul, kwamen met hun Hyundai in een greppel terecht en verloren vier minuten. WK-leider Ott Tänak en navigator Martin Järveoja hadden een nog veel slechtere dag: hun Toyota Yaris hield er ineens mee op en hun dag was voorbij, waardoor ze ver naar onderen tuimelden.

Ogier profiteerde en duelleerde met Esapekka Lappi, hoewel de Fin het zijn Franse teamgenoot niet moeilijk maakte. Hij werd tweede, de Noorse Hyundai-coureur Andreas Mikkelsen completeerde het podium. Neuville werd nog wel achtste en pakte met plek twee in de afsluitende power stage nog vier punten, Tänak werd zestiende en wist na een voorzichtige slotdag de power stage te winnen, wat hem wel vijf punten opleverde.

Tänak blijft met 210 punten op plek één staan, Ogier en Neuville volgen met 193 en 180 punten. De wedstrijden in Wales, Catalonië en Australië sluiten het WK dit jaar af.

Hoogtepunten van de zaterdag (Bron: YouTube)