FOK! Wat een weer: Motregen

In het oosten schijnt vanochtend eerst nog even de zon. Van het westen uit neemt de bewolking snel toe en gaat het regenen. De (mot)regen breidt zich in de middag uit over de rest van het land. De maximumtemperatuur ligt rond 16°C. De zuidwestenwind neemt toe naar matig tot vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer naar krachtig, mogelijk hard, 7 Bft. In de avond neemt de wind sterk af.

In de nacht naar donderdag is het nevelig en kan er in het midden en zuiden van het land nog af en toe regen vallen. In het noorden zijn er opklaringen, daar kan er (dichte) mist ontstaan. De minimumtemperatuur ligt tussen 11°C in het noorden en 15°C in het zuiden van het land. De wind is zuidwestelijk en zwak, aan de kust westelijk en matig.

Donderdag begint in een groot deel van het land bewolkt. Er valt met name in het zuidoosten nog wat lichte regen. De (dichte) mist in het noorden van het land lost halverwege de ochtend op. In de middag is er een afwisseling van zon en stapelwolken. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 20°C langs de kust tot lokaal 23°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind neemt geleidelijk toe naar matig, langs de kust en op het IJsselmeer naar vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Cumules Erectus  (Foto: FOK!)
Cumules Erectus (Foto: FOK!)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.