Gehavend PSG wint, hattrick Werner voor Leipzig

Paris Saint-Germain heeft op bezoek bij FC Metz een 0-2 zege gepakt. De kampioen moest het doen zonder flink wat topspelers, zoals Neymar, Edinson Cavani en Kylian Mbappé, maar Angel di Marie en Eric Maxim Choupo-Moting tekenden in de eerste helft voor de twee goals.

In de Bundesliga ging RB Leipzig op bezoek bij Borussia Mönchengladbach en dat werd de wedstrijd van Timo Werner. De international tekende met drie goals voor een hattrick, alleen Breel Embolo deed namens de thuisploeg wat terug. Leipzig gaat met negen punten uit drie wedstrijden vooralsnog aan de leiding.

In het Baskenland duelleerden Athletic Bilbao en Real Sociedad, waarbij de thuisploeg won: Iñaki Williams - bezig aan zijn 122e LaLiga-wedstrijd op rij - tekende tekende al na tien minuten voor 1-0 in de beladen derby, Raul Garcia verdubbelde de score na een klein half uur spelen. Sevilla, met Luuk de Jong in de basis, speelde met 1-1 gelijk tegen Celta de Vigo.

Met Mitchell Dijks en Stefano Denswil die de hele wedstrijd speelden wist Bologna thuis van SPAL te winnen. Na anderhalf uur met alleen wat pogingen op doel was het in de 93e minuut pas eens raak: Roberto Soriano tekende voor de winnende 1-0 namens Bologna, waar Jerdy Schouten de bank de hele wedstrijd warm mocht houden.