Hogenkamp onderuit op US Open, Stephens sneuvelt gelijk

Tennisster Richel Hogenkamp kan weer inpakken. Op de US Open eindigde het avontuur voor de Nederlandse qualifier (WTA-207) na één wedstrijd in het hoofdtoernooi. Dat was niks om zich voor te schamen, want de Kroatische Donna Vekic is de mondiale nummer 23 en had het vooral in set één toch flink moeilijk met Hogenkamp: 6-7 (4), 3-6.

De winnares van 2017, Sloane Stephens, had een stuk meer te verliezen en deed dat dan ook. De Amerikaanse nummer elf van de plaatsingslijst was niet opgewassen tegen de Russische qualifier Anna Kalinskaya, die binnen anderhalf uur met 6-3, 6-4 won. Tweevoudig finaliste Viktoria Azarenka ging gelijk onderuit tegen haar als negende geplaatste Wit-Russische landgenote Aryna Sabalenka, ondanks winst in set één: 3-6, 6-3, 6-4.

De nummer drie van de wereld, Karolina Pliskova uit Tsjechië, had het na haar uiterst moeizame eerste ronde niet zo moeilijk om Mariam Bolkvadze van zich af te slaan. De Georgische nummer 202 van de wereld, via de kwalificaties geplaatst, kon na een uur inpakken: 6-1, 6-4.