Dubbelduo's Piek/Seinen en Maas/Tabeling door naar tweede ronde WK badminton; Caljouw uitgeschakeld

Selena Piek en Cheryl Seinen hebben op het WK badminton in Basel de tweede ronde bereikt. In de eerste ronde van het damesdubbel won het Nederlands duo met 21-11, 21-16 van Ng Wing Yung en Yeung Nga Ting uit Hong Kong.

Piek en Seinen de nummers 25 van de wereld kende in de eerste ronde geen enkele moeite met de NG en Yeung, de nummer 40 op de wereldranglijst. Binnen 36 minuten was de wedstrijd afgelopen en speelt het Nederlands koppel in de tweede ronde tegen tegen de als eerste geplaatste Mayu Matsumoto en Wakana Nagahara. Het Japanse duo had in de eerste ronde een bye.

Update 21.06
Voor Mark Caljouw zit het wk badminton er al weer op. De enige Nederlander in het mannenenkelspel verloor met 21-12 21-17 van de als twaalfde geplaatste Kantaphon Wangcharoen uit Thailand.

Update 21.31
Jelle Maas en Robin Tabeling hebben in het mannendubbel de tweede ronde bereikt. In de openingsronde was het Nederlands koppel met twee keer 21-12 te sterk voor het Ierse koppel Joshua Magee/Paul Reynolds. In de tweede ronde spelen de Nederlanders tegen Mohammad Ahsan en Hendra Setiawan. Het koppel uit Indonesië in de nummer twee van de wereld en in Zwitserland als vierde geplaatst.

Piek en Seinen door naar tweede ronde WK badminton (Bron: YouTube.com)