Liverpool bezorgt Krul pijnlijke rentree in Premier League

Liverpool heeft het nieuwe Premier League-seizoen vrijdagavond afgetrapt met een overtuigende overwinning op promovendus Norwich City.

Door een stormachtig begin op Anfield waren The Reds binnen een halfuur al wel zeker van de zege. Het eerste Premier League-doelpunt van dit seizoen ging de boeken in als een eigen goal van Grant Hanley. De verdediger werkte na een minuut of zeven een voorzet van Divock Origi achter zijn eigen doelman.

Ruim tien minuten later werd de score al verdubbeld. Roberto Firmino vond in de zestien meter Mohamed Salah, die keurig in de hoek raak schoot. Daarna was het de beurt aan Virgil van Dijk, die vanuit een hoekschop van Salah de bal tegen de touwen kopte.

Een rake kopbal Origi, vlak voor rust, zorgde ervoor dat Liverpool met liefst 4-0 ging rusten. Alisson Becker was toen al in de kleedkamer, want de Braziliaanse keeper moest worden vervangen voor nieuweling Adrián. Alisson gleed uit bij het nemen van een doeltrap en hij greep vervolgens naar zijn onderbeen.

Na de onderbreking wist Tim Krul te voorkomen dat Liverpool uitliep naar een nog hogere score. De Nederlander tikte een inzet van Jordan Henderson tegen de lat en in de slotfase pareerde hij een aardige vrije trap van Trent Alexander-Arnold. Ook Salah kreeg een goede kans, maar hij schoof net naast.

Uiteindelijk wist Teemu Pukki de eer nog te redden voor Norwich. Hij zorgde na 64 minuten voor de 4-1 eindstand. Een sterk begin dus van Liverpool, dat nu zal afwachten hoe ernstig de kwetsuur van Alisson is.