Duitse auto werd achtervolgd na ontruiming winkelcentrum

Op de Gooiseweg in Duivendrecht is gisterenavond een achtervolging geëindigd die vanuit Duitsland is ingezet. Volgens een getuige zouden er zo'n twaalf politiewagens, een traumahelikopter, een arrestatieteam en agenten met wapens ter plaatse zijn geweest.

In het Duitse Dinslaken werd een autocontrole uitgevoerd. In het voertuig troffen de agenten een vuurwapen aan. Daarop sloeg de automobilist op de vlucht. De politie zette een achtervolging in.

Een journalist uit Gelderland merkte de achtervolging daar al op. 'Ze reden hier met snelheden van ver boven de 200 km/u over de A12', vertelt hij. De achtervolging is het hele land door gegaan. Van de A30, naar de A12 tot op de A1. Op de A1 botsten een politieauto en een andere auto op elkaar volgens een ooggetuige. 'Ze gaan er allemaal op hoge snelheid vandoor.'

Geschoten
Om de auto tot stilstand te brengen heeft de politie twee keer op de banden geschoten. Op de Gooiseweg kon de politie de auto insluiten. De verdachte is aangehouden en zal waarschijnlijk aan Duitsland worden uitgeleverd. Over de identiteit van de man is verder nog niks bekend.

Explosievendienst
Ook de Explosieven Opruimingsdienst is ter plaatse gekomen. Er zou volgens een getuige een bom in de achterbak van de auto liggen. Dat kon de politie op dit moment niet bevestigen. Het is ook nog niet duidelijk wat ze precies aan het onderzoeken zijn. Het voertuig, dat een Duits kenteken heeft, is in beslag genomen.

Update 12:08 uur
De bestuurder van de Duitse auto die gisteravond werd klemgereden op de Gooiseweg, lijkt volgens de politie te maken te hebben met een verdachte situatie in een winkelcentrum in Duisburg.

Volgens Duitse media werd er gisteravond in het winkelcentrum een verdachte tas gevonden. Het pand werd daarna ontruimd en agenten en bomspecialisten deden er onderzoek. Ook zou er zijn geprobeerd om de tas te laten exploderen, maar dit lukte niet. Pas vanmorgen vroeg is het winkelcentrum vrijgegeven.

De man die de tas zou hebben achtergelaten werd gisteravond tijdens een controle in het Duitse Dinslaken herkend.