Pagenaud wint IndyCar-race Toronto op Franse feestdag

Simon Pagenaud heeft in de straten van Toronto de elfde race van het seizoen gewonnen in de IndyCar Series. De Fransman ging van start tot finish aan de leiding en had het nauwelijks echt moeilijk.

Het veld begon met Simon Pagenaud en Scott Dixon op kop, gevolgd door Felix Rosenqvist en Alexander Rossi. Al in de eerste ronde ging het in het middenveld een beetje mis: Will Power viel iets te enthousiast aan bij Graham Rahal, die zo tegen de bandenstapel aan reed, maar net als de ook geraakte Ryan Hunter-Reay en Marco Andretti wel weer door kon.

Na de herstart behield Pagenaud de leiding voor Dixon, waarna de gaten langzamerhand wat groter werden richting Rossi en Ed Jones. Tijdens de pitstops behield Pagenaud de leiding, voor Dixon en Rossi, terwijl Josef Newgarden en Takuma Sato zich wat naar voren werkten. Na 50 van de 85 ronden was Rossi de eerste van de toppers die zijn tweede - en in principe laatste - stop maakte, de rest volgde al vrij snel.

Bourdais schoot vanaf een prima positie rechtdoor de banden in en ook Sato kwam in de problemen: de Japanner reed ineens met een naverbrander, maar dat hoort in een auto niet en dus viel de Japanner uit. Met tien ronden te rijden werd het spannend: Dixon begon de aansluiting bij Pagenaud te vinden en kon aan gaan vallen.

Van een echte aanval kwam het echter niet meer en op Quatorze Juillet won Pagenaud, voor Dixon en Rossi, nadat Will Power zijn auto in de slotronde nog in de bandenstapel knalde en zo een caution veroorzaakte.

De hoogtepunten van de race (Bron: YouTube)