Djokovic vernedert Goffin in kwartfinales Wimbledon

Tennisser Novak Djokovic staat weer eens in de halve finales op Wimbledon. De Servische nummer één van de wereld, viervoudig kampioen en titelverdediger liet niks heel van de Belg David Goffin (ATP-23).

Goffin begon nog prima en op 3-3 plaatste hij zelfs een break. Dat had hij wellicht beter niet kunnen doen, want Djokovic zette een tandje bij en voor de Belg met zijn ogen kon knipperen had hij de volgende tien games verloren. In set drie kon hij twee keer zijn service houden, maar van enige kans was geen sprake meer: 6-4, 6-0, 6-2.

In de halve finales speelt Djokovic tegen de Spanjaard Roberto Bautista Agut (23), die de Argentijn Guido Pella (26) naar huis stuurde. Bautista Agut opende het duel met een break, maar leverde die later weer in, om vervolgens toch toe te slaan. In set twee brak hij Pella's service weer in de eerste game, in de derde set was het de Argentijn die gelijk brak.

De vierde set leverde bij 2-1 een break op voor Bautista Agut, die dit keer niet meer in de problemen kwam op zijn eigen service. Na een goede drie uur maakte hij het af: 7-5, 6-4, 3-6, 6-3 en zijn eerste halve finale op een Grand Slam-toernooi is een feit.