Heel veel zombies in Call of Duty Black Ops 4-update

Activision en Treyarch laten weten dat er een zombie-apocalypse in Call of Duty: Black Ops 4 op komst is. 'Operation Apocalypse Z' komt vandaag uit op PlayStation 4. Xbox One en pc volgen later.

De Zombie-modus krijgt bijvoorbeeld een nieuwe campagne in de vorm van Alpha Omega, waarin Primas en Ultimas-versies van personages uit eerdere missies hun krachten bundelen om de ondoden te bestrijden in een nieuw versie van de welbekende Nuketown-map. Deze nieuwe map zou vier keer groter zijn dan de originele versie van Nuketown. Er is een Broken Arrow-faciliteit onder de grond, waar prototype-wapens zijn ontwikkeld. Natuurlijk zijn er ook nieuwe wapens, zoals de Ray Gun Mk 2. Een nieuwe perk is Blood Wolf Bite, waarmee je een wolf oproept en mee laat vechten.

De multiplayer-modus van Call of Duty: Black Ops 4 krijgt drie nieuwe mappen. 'Der Schatten' speelt zich af in de besneeuwde bergen bij het kasteel dat we uit de zombiemap Der Eisendrache kennen. 'Remnant' speelt zich af in het Museum of Unnatural History. In het museum zien spelers allerlei tentoonstellingen uit eerdere zombie-episodes, zoals een stukje van de maan, de bus en restaurant uit TranZit, de Titanic en een stukje van het Asylum. De derde map is 'Havana', met een Cubaans thema. Er is een nieuwe Specialist toegevoegd. De war robot Reaper is gewapend met een tweeloops machinegeweer en kan de minimap van andere spelers uitschakelen.

Er is nog veel meer in deze Call of Duty: Black Ops 4-update, zoals het splitsen van de map van de Blackout-modus, een nieuwe Gun Mode map en een nieuwe partymodus met de naam Stick and Stones. Hierin kunnen spelers alleen vechten met kruisboog, werpmes en bijl. Je krijgt punten door met de eerste twee genoemde wapens te moorden. Als je iemand doodt met de bijl dan wordt zijn score weer op 0 gezet. De leaderboard blijft dus nooit lang hetzelfde tijdens zo'n potje.