Arbolino wint fraaie GP van Nederland in de Moto3

Tony Arbolino heeft zijn tweede Moto3-zege te pakken. Nadat de Italiaan eerder dit jaar al zijn thuisrace won, was hij zondag de beste tijdens de Grand Prix van Nederland op het TT Circuit van Assen.

Polesitter Niccolo Antonelli pakte de leiding bij de start, voor Tony Arbolino en Tatsuki Suzuki, die gevolgd werd door zijn landgenoten Kaito Toba en Ai Ogura. Ook Romano Fenati kwam zich snel voorin melden en nam zelfs de leiding, hoewel dat in de Moto3 uiteraard nog niet heel veel zegt.

Ayumu Sasaki liet ondertussen nog een staaltje geluk zien: de Japanner werd bijna van zijn motor geslingerd, maar als door een wonder bleef hij overeind. Darryn Binder kwam ook weer indruk maken: de Australiër startte als 25e en reed halverweg eop de vierde plek. Antonelli kreeg een straf en moest een stukje omrijden, waardoor hij ver terugviel.

Ook Lorenzo Dalla Porta kwam zich voorin melden en ook hij nam de leiding in handen. Zes ronden voor het einde werd de grote groep vooraan doormidden gesneden, vier man lagen ineens op de grond: Celestino Vietti, Toba, Suzuki en Raul Fernandez. Voorin was Jakub Kornfeil ineens de volgende die de leiding in handen pakte, voor Dalla Porta en Arbolino.

De Tsjechische veteraan werd echter bestraft voor een wat overenthousiaste move en moest een long lap penalty nemen, waardoor hij terugviel naar plek drie. Dalla Porta en Arbolino konden zich losrijden van de rest en na een fraai gevecht pakte Arbolino de winst, terwijl Kornfeil de grote groep voor kon blijven en als derde eindigde.