Atlanta en Frank de Boer naderen koppositie na late overwinning

Atlanta United heeft de terugkeer in het Mercedes Benz Stadium opgeluisterd met een overwinning.De ploeg won met 2-1 van Montreal Impact.

De Boer kon niet over zijn sterkste elf beschikken: naast enkele blessuregevallen heeft Josef Martinez nog vrijaf vanwege zijn deelname met Venezuela aan de Copa América. Florentin Pogba en Justin Meram maakten zodoende hun opwachting aan het startsignaal. Atlanta had veel balbezit, maar door de compacte vijfmansdefensie van de bezoekers was het lastig om er doorheen te komen en kansen te creëren.

Atlanta nam tien minuten voor rust de leiding. Meram sneed vanaf de zijlijn naar binnen, liet zijn tegenstander de hielen zien en knalde het leer in de verste bovenhoek: 1-0. Vijf minuten na de onderbreking verscheen de 1-1 op het scorebord: een schot van Harry Novillo leek ver naast te gaan, maar het leer ging tegen Zakaria Diallo en belandde alsnog achter Brad Guzan.

De Boer zag hoe zijn team moeite had om tot kansen te komen, maar zeven minuten voor tijd was het toch raak. Na een corner van Julian Gressel kwam de bal uiteindelijk via Leandro Pirez en invaller Brek Shea terecht bij Meram, die de bal in het doel werkte: 2-1. Atlanta, 29 punten uit 17 duels, staat vierde en liep in op de morsende top drie, die bovendien niet evenveel duels achter zijn naam heeft staan: Montreal Impact (30, 20 duels), DC United (31, 19 duels) en Philadelphia Union (32, 19 duels).