Wisselvallige Bertens naar kwartfinale Eastbourne

Kiki Bertens heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van het WTA-toernooi van Eastbourne. De Nederlandse nummer vier van de wereld won in de derde ronde op het Engelse gras met tweemaal 6-3 van de Duitse Anna-Lena Friedsam.

Bertens was de gehele wedstrijd tegen Friedsam wisselvallig. Haar eerste servicegame was typerend voor haar hele wedstrijd. In die servicegame sloeg ze maar liefst vijf aces, maar daar tegenover stonden ook vijf dubbele fouten. Ze zou de eerste set in totaal zeven dubbele fouten slaan en haar eerste service percentage was maar 40%, maar toch werd de eerste set met 6-3 gewonnen.

Net zoals de eerste set was het spel wisselvallig. Bertens kwam met 3-0 achter in de tweede set, met daarbij twee servicebreakachterstand. De Nederlandse knokte zich echter terug in de wedstrijd en won vervolgens zes games op rij. Dat was meteen goed voor de zege en staat ze in de kwartfinales van het WTA-toernooi van Eastbourne.

In die kwartfinale speelt ze tegen de Deense Caroline Wozniacki of de Wit-Russische Aryna Sabalenka. Die twee speelde vorig op Eastbourne ook al tegen elkaar, alleen toen was de finale op het Engelse grastoernooi. Toen was de 28-jarige Deense te sterk voor Sabelenka.