Shwartzman wint F3-race Frankrijk, Verschoor 4e

Robert Shwartzman heeft de tweede Formule 3-race van het weekeinde op het Franse circuit van Paul Ricard gewonnen. De Russische kampioenschapsleider reed zich in de eerste helft naar de leiding en stond die niet meer af.

Van poleposition pakte Alex Peroni gelijk de leiding, voor Yuki Tsunoda en de Nederlander Bent Viscaal. Laatstgenoemde werd na een paar ronden gepasseerd door Pedro Piquet, terwijl Tsunoda met succes de aanval opende op Peroni. Kampioenschapsleider Shwartzman kwam ook naar voren en nam plek drie over, waarna hij zijn pijlen op plek één richtte.

Bij de eerste echte aanval van de Rus ging Peroni flink de fout in: de Australiër schoot rechtdoor en kwam achter Tsunoda en Piquet terecht, terwijl Shwartzman de leiding over had genomen. Peroni viel vervolgens met wat schade verder terug, Piquet nam de tweede plek over van Tsunoda. De Japanner zakte nog wat verder terug en ook Jehan Daruvala, de winnaar op zaterdag, kwam er voorbij.

De winst van Shwartzman kwam niet meer in gevaar, Piquet eindigde als tweede en Daruvala completeerde het podium. Richard Verschoor reed zich dankzij een sterke race - en wat uitvalbeurten - naar een fraaie vierde plek, voor MP Motorsport-teamgenoot Liam Lawson. Marcus Armstrong vertrok als vierde, kwam niet weg en viel terug naar de laatste plek, maar eindigde als zesde. Dat werd nog een vijfde plek, want Lawson kreeg vijf seconden tijdstraf wegens het veroorzaken van een botsing.