Steve Brown zet adres misdaadjournalist Bas van Hout online

Steve Brown heeft het adres en telefoonnummer van misdaadjournalist Bas van Hout online gezet. Van Hout sprak tussen 1997 en 2002 met de Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst (AIVD), iets wat hem door Brown niet in dank wordt afgenomen, zo meld AT5. 

Afgelopen week maakte de Volkskrant bekend dat informatie over Van Hout door fouten bij de AIVD onvoldoende werd afgeschermd. Daardoor lekte naar de onderwereld uit dat hij met de inlichtingendienst had gesproken. Ondanks dat de AIVD wist dat Van Hout gevaar liep, werd hij jarenlang niet gewaarschuwd.

In Pauw vertelde Van Hout maandagavond dat hij na de onthulling over zijn contact met de AIVD verschillende keren bedreigd is. 'Een crimineel heeft mijn huis gefotografeerd en de foto met het adres en mijn telefoonnummer op internet gezet', zei Van Hout in het tv-programma.

'Ik haal je kop eraf'
Van Hout doelt daarmee op Steve Brown. Brown plaatste op YouTube een video waarin hij inderdaad de gegevens van Van Hout openbaar maakt, evenals een telefoongesprek tussen de twee vlak na de onthullingen in de Volkskrant.

Van Hout had Brown gebeld met de vraag of die zijn adres van het internet wilde halen, maar daar was Brown afgaand op een minuten durende scheldkannonade niet van gediend.'Ik haal je kop eraf, imbeciel. Pannekoek, met je AIVD-vriendjes. Wees jij maar blij dat je nog leeft. Daar moet je mij heel dankbaar voor zijn', zegt Brown op de opname tegen Van Hout.

Van Hout is niet de eerste misdaadjournalist die het met Brown aan de stok krijgt. Eerder al viel Brown Peter R. de Vries twee keer aan.