Amerikaanse miljardair Commisso nieuwe eigenaar Fiorentina

La Viola bevestigt via de officiële kanalen dat de Della Valle familie niet langer de eigenaars zijn van de club. Een nieuw tijdperk is aangebroken. De Amerikaanse zakenman Rocco Commisso is de nieuwe eigenaar van Serie A-club Fiorentina. Een jaar nadat hij er niet in slaagde om AC Milan over te nemen, is de in Italië geboren ondernemer nu wel succesvol gebleken aan de onderhandelingstafel met de familie Della Valle.

De 69-jarige, ook eigenaar van New York Cosmos, heeft naar verluidt 160 miljoen euro betaald om het nieuwe tijdperk in het Stadio Artemio Franchi in gang te zetten. "Ik ben al heel mijn leven fan van het Italiaanse voetbal en er zijn geen woorden om te beschrijven hoe vereerd ik ben met deze mogelijkheid om een nieuw hoofdstuk te schrijven bij een legendarische club als Fiorentina."

"Florence staat wereldwijd bekend als een cultuurstad en in de drie jaren van onderhandeling heb ik van dichtbij kunnen zien hoeveel La Viola betekent voor deze stad en haar fans. Ik wil de Delle Valle familie bedanken voor hun werk in de afgelopen zeventien jaar. Diego en Andrea verdienen alle lof voor het financieel stabiel houden van deze club. Ze laten een sterke fundering achter om op door te bouwen."

Fiorentina eindigde afgelopen seizoen op een teleurstellende zestiende plaats in de Serie A en won geen grote prijzen sinds de Coppa Italia in 2001. Dit jaar reikten ze wel tot de halve finale van het bekertoernooi. In de kwartfinale werd er met liefst 7-1 gewonnen van AS Roma. Daarna bleek Atalanta in de halve finale over twee duels nipt te sterk: 5-4.

Sterspeler Federico Chiesa blonk uit in het bekertoernooi en wordt dankzij zijn sterke optredens gelinkt aan Juventus en Internazionale, maar de nieuwe eigenaar Commisso hoopt hem te kunnen behouden, zodat er een nieuw team rondom de talentvolle aanvaller gebouwd kan worden.