WK voetbal 2022: 32 landen

Het is FIFA-president Gianni Infantino niet gelukt om het WK van 2022 uit te breiden naar 48 teams. Dat gaat vanaf 2026 wel het geval zijn, maar de voetbalbond liet weten dat men heeft besloten om Qatar 2022 gewoon nog met 32 teams plaats te laten vinden.

Het idee van Infantino was dat Qatar op een WK met 48 teams wel wat wedstrijden kon delen met Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten en Bahrein, landen die in 2017 alle banden verbraken en de grenzen met Qatar blokkeerden. De FIFA-president kwam met een heel verhaal over het 'bouwen van bruggen' en 'voetbal zorgt voor wonderen', maar daar was men niet zo van overtuigd.

Uit een intern rapport bleek dat Saoedi-Arabië, de VAE en Bahrein geen wedstrijden zouden kunnen organiseren, ook als ze het zouden willen. Dat de Saoedi's niet zo tof in de mensenrechten zitten helpt ook niet mee en Oman, geen onderdeel van de Qatar-blokkade, had geen trek in WK-wedstrijden. Infantino bracht ook nog een bezoekje aan Koeweit, maar dat land had niet genoeg tijd om de boel op orde te brengen.