45 arrestaties rond Ajax - Tottenham

Rondom de Champions Leaguewedstrijd Ajax-Tottenham Hotspur zijn gisteren in totaal 45 mensen aangehouden door de politie. Het gaat om 5 Britten, 26 Nederlanders en 14 mensen met een andere, of een onbekende nationaliteit.

Er werden mensen opgepakt vanwege vernielingen, maar ook omdat zij een ambtenaar in functie beledigden. Ook zijn er mensen aangehouden die valse kaartjes voor de voetbalwedstrijd verkochten, of die namaak-fanitems, zoals voetbalsjaaltjes aan de man wilden brengen.

Knock-out na juichen
Er werd iemand opgepakt wegens een zware mishandeling. In een café in de Ferdinand Bolstraat werd een Spurs-fan knock-out geslagen toen hij juichte na de goal die Ajax de finale kostte.

In de Warmoesstraat vond een confrontatie plaats tussen voetbalsupporters. Daarbij werd een man met de Nederlandse nationaliteit neergestoken. Zijn verwondingen vielen mee, hij kon ter plaatse behandeld worden door ambulancepersoneel. Voor de steekpartij werd een Britse supporter gearresteerd. Maar ook het slachtoffer en nog een derde persoon werden opgepakt.

Het is niet bekend of alle 45 arrestanten nog steeds vastzitten.