Britse Chadwick eerste winnares in W Series, Visser 4e

Jamie Chadwick is de allereerste winnares ooit van een race in de W Series, het nieuwe autosportkampioenschap voor vrouwen. Op de Hockenheimring in Duitsland was de 20-jarige Britse de beste in de eerste race, waarin de Nederlandse Beitske Visser het eveneens prima deed.

Polesitter Chadwick nam bij de start de leiding, hoewel haar Britse landgenote Sarah Moore - gestart als derde - niet veel later profiteerde van een fout van Chadwick en de leiding pakte. Emma Kimiläinen uit Finland kende vanaf plek vier een slechte start en viel ver naar achteren terug, waar ze bij de eerste haarspeldbocht getorpedeerd werd door Megan Gilkes: einde race voor beiden.

De safety car kwam zo de baan op, met Moore, Chadwick en de derde Britse Alice Powell voorop. Marta Garcia uit Spanje volgde, met de slecht gestarte Liechtensteinse Fabienne Wohlwend en de van plek acht vertrokken Nederlandse Beitske Visser daad weer achter. Na tien van de dertig minuten kon het veld dan eindelijk weer verder en Chadwick nam gelijk de leiding weer over, terwijl Powell ook voorbij Moore reed en Visser Wohlwend van plek vijf stootte.

Moore ging niet veel later nog eens de fout in en dus kon Garcia opschuiven naar plek drie, met Visser en Wohlwend achter zich aan. Zo reed het veld ook door naar de finish en dus mocht Chadwick zich de eerste winnares noemen van een race in de gloednieuwe W Series, voor Powell, Garcia en Visser.