MLB: Succesvolle rentree voor Jansen in Denver

Kenley Jansen heeft een belangrijk aandeel gehad in de zege van de Los Angeles Dodgers. De closer van de Dodgers kwam in de achtste inning op de heuvel bij een stand van 5-2 en zorgde er mede ervoor dat zijn ploeg met 7-2 van de Colorado Rockies. 

Voor Jansen was het een speciale wedstrijd. Vorig jaar in augustus kreeg de 31-jarige Curaçaoënaar In Denver, waar de Colorado Rockies spelen, last van zijn hart. Ondanks de geslaagde hartoperatie in november gaf Jansen vooraf aan dat hij vreesde voor zijn terugkeer in Denver vanwege de grote hoogte, maar de closer slaagde glansrijk. Hij kwam in de achtste inning op de honken met twee man uit, maar wel met honklopers op één en twee. Jansen gooide meteen strikeout en zo kwamen de Dodgers uit de problemen. In de volgende inning liep de ploeg van Jansen uit naar een 7-2 voorsprong, waarna Jansen het makkelijk uitgooide voor zijn team en zijn vierde save noteerde van het seizoen.

Bij de New York Yankees heeft Aaron Judge zijn eerste twee homeruns geslagen van het seizoen. De outfielder van de Yankees sloeg in zijn eerste twee slagbeurten twee homeruns en bezorgde de Yankees een 3-1 voorsprong tegen de Baltimore Orioles. Toch kwamen de Orioles terug in de wedstrijd en kwamen in de zevende inning. De thuisploeg nam een 4-3, maar in de achtste sloeg Clint Frazier zijn eerste homerun van het seizoen met twee man op de honken en wonnen uiteindelijk met 6-4.

Eerste twee homeruns van het seizoen voor Judge (Bron: YouTube.com)


Mike Trout blijft zijn waarde bewijzen voor de Los Angeles Angels. Nadat hij vrijdag twee homeruns sloeg en de winst bezorgde tegen de Texas Rangers. Ook zaterdag bezorgde hij de winst voor de ploeg. Ditmaal was de beste betaalde honkballer goed voor een grandslam in de wedstrijd tegen de Rangers. Ditmaal won de ploeg van Trout met 5-1. 

Grandslam voor Trout (Bron: YouTube.com)

Uitslagen MLB zaterdag:

Detroit Tigers - Kansas City Royals 7-4
New York Mets - Washington Nationals 6-5
Pittsburgh Pirates - Cincinnati Reds 6-5
Philadelphia Phillies - Minnesota Twins 2-6
Chicago White Sox - Seattle Mariners 2-9
St. Louis Cardinals - San Diego Padres 4-6
Los Angeles Angels - Texax Rangers 5-1
San Francisco Giants - Tampa Bay Rays 6-4
Cleveland Indians - Toronto Blue Jays 7-2
Baltimore Orioles - New York Yankees 4-6
Milwaukee Brewers - Chicago Cubs 14-8
Houston Astros - Oakland Athletics 6-0
Atlanta Braves - Miami Marlins 2-4
Arizona Diamondbacks - Boston Red Sox 5-4
Colorado Rockies - Los Angeles Dodgers 2-7