Curlers sluiten WK op waardige wijze af

De Nederlandse curlers hebben het WK in het Canadese Lethbridge waardig afgesloten. Skip Jaap van Dorp, Wouter Gösgens, Laurens Hoekman en Carlo Glasbergen wonnen op de slotdag van Zuid-Korea en maakten het Canada lastig.

Tegen het Zuid-Korea van skip Kim Soo-hyuk ging het constant gelijk op. In het achtste end kwam Nederland met twee punten op een 7-5 voorsprong, maar de Koreanen kwamen in het negende end langszij: 7-7. In het beslissende end pakten Van Dorp en co alsnog de winst: 8-7.

De laatste tegenstander was het thuisteam van skip Kevin Koe, tweevoudig wereldkampioen en viervoudig - en regerend - kampioen op the Brier, het 'nationale kampioenschap' van Canada en veruit het sterkste curlingtoernooi op aarde. Het Zoetermeerse team wist Koe en co opvallend goed partij te bieden, maar uiteindelijk kwamen ze één punt tekort: 5-6.

Zaterdag worden de kwart- en halve finales gespeeld, zondag wordt gestreden om de wereldtitel. Nederland sloot het toernooi af als tiende in het veld van dertien deelnemers.