Bossche basketballers verslaan Donar

In de Dutch Basketball League heeft Donar Groningen alweer de tiende nederlaag geleden. De ploeg ging in Brabant met 69-63 onderuit bij New Heroes Den Bosch.

Donar begon helemaal niet verkeerd aan het duel en halverwege stonden ze met 26-28 zelfs op voorsprong. In het derde kwart walsten de Bosschenaren echter over de bezoekers heen (50-38), waarna Donar tot op 59-57 terug wist te komen. Keshun Sherrill en Jonathon Williams hielden New Heroes op de been en de thuisploeg pakte zo de winst.

Het Zwolse Landstede had thuis bijzonder weinig moeite met de Den Helder Suns, die alleen in het eerste kwart een beetje bij konden blijven: 92-57. De hekkensluiters van Basketball Academie Limburg wisten in Weert ietwat verrassend te winnen van Aris Leeuwarden, die daardoor behoorlijk op moeten gaan passen in de strijd om plaatsing voor de play-offs: Feyenoord hijgt de Friezen in de nek.