MotoE-materiaal totaal verwoest na brand in paddock

Op het circuit van het Spaanse Jerez is woensdagnacht een felle brand uitgebroken in de paddock. Daarbij is al het materiaal van de gloednieuwe MotoE World Cup verwoest: motoren, pakken, laptops, gereedschap, helmen, alles is weg. Naar alle waarschijnlijkheid zijn er gelukkig geen gewonden gevallen.

Het hele MotoE-circus was in Jerez voor een driedaagse test, die woensdag begon. De nieuwe elektrische raceklasse moet op 5 mei in Jerez beginnen aan het eerste, uit zes races bestaande seizoen, maar de vraag is of dat überhaupt nog door kan gaan. Het lijkt immers niet waarschijnlijk dat het Italiaanse Energica in amper zes weken tijd achttien nieuwe motoren uit de fabriek kan stampen. Het gaat daarbij om aangepaste versies van de Ego Superbike.

Volgens de eerste berichten ontstond de brand door kortsluiting in één van de motoren. De paddock was op het moment dat de brand ontstond vrijwel leeg en de MotoE-paddock bevond zich op een wat afgelegen deel van het circuit. Niet geheel verrassend zijn de overige twee testdagen afgelast.