Tommy Robinson verbannen van Facebook en Instagram

In een verklaring laat Facebook weten dat er op platform geen plaats meer is voor de Britse anti-islam activist Tommy Robinson. Hij zou door middel van opruiiende taal meerdere malen de voorwaarden hebben geschonden en dus hebben ze zijn accounts op Facebook en Instagram door de shredder gegooid. 

Facebook: "Dit nemen we ongelooflijk serieus. Dus wanneer ideeën en meningen de grens overschrijden en neerkomen op haatdragende taal die een omgeving van intimidatie en uitsluiting kan creëren voor bepaalde groepen in de samenleving ondernemen we actie. Volgens onze openbare community-standaard is dit soort taal onacceptabel op Facebook - en wanneer we ons ervan bewust worden, verwijderen we het zo snel mogelijk. Onze regels maken ook duidelijk dat individuen en organisaties die zich bezighouden met 'georganiseerde haat' niet zijn toegestaan op het platform en dat lof of ondersteuning voor deze figuren en groepen ook is verboden. Dit geldt ongeacht de ideologie die zij koesteren."

Ze schrijven verder: "De Facebook-pagina van Tommy Robinson heeft herhaaldelijk deze normen overtreden door materiaal te plaatsen dat dehumaniserende taal gebruikt en oproept tot geweld gericht tegen moslims. Hij heeft zich ook gedragen op manieren die ons beleid rond georganiseerde haat schenden. Als gevolg hiervan hebben we, in overeenstemming met ons beleid, de officiële Facebook-pagina en het Instagram-profiel van Tommy Robinson verwijderd. Dit is geen beslissing die we licht nemen, maar individuen en organisaties die anderen aanvallen op basis van wie ze zijn, hebben geen plaats op Facebook of Instagram."

Wie anders dan Geert Wilders is het er niet mee eens. Hij is van mening dat Robinson gecensureerd wordt omdat hij de waarheid spreekt maar: "De waarheid kan niet gecensureerd worden!" aldus de PVV-leider.