Djere eert overleden ouders met eerste toernooizege, Albot schrijft historie

Tennisser Laslo Djere heeft voor het eerst in zijn carrière een ATP-titel gewonnen. De 23-jarige Serviër was de beste in Rio de Janeiro, waar hij de Canadese tiener Felix Auger-Aliassime met 6-3, 7-5 versloeg.

Een eerste titel winnen is natuurlijk mooi, maar Djere kreeg vooral applaus voor zijn toespraak na afloop. "Mijn moeder is zeven jaar geleden overleden, deze titel is voor haar", waarna een lang applaus volgde. "Het is ook voor mijn vader, die ik twee maanden geleden ben verloren", ging de Serviër nog verder. "Zij hebben mij gemaakt wie ik nu ben en ik hoop dat ze op een of andere manier mee hebben kunnen kijken."

Djere maakte flink wat indruk op het Braziliaanse gravel. Hij klopte Dominic Thiem, Taro Daniel, Casper Ruud en Auger-Aliassime zonder setverlies en steeg van de 90e naar de 37e plek op de wereldranglijst.

In het Amerikaanse Delray Beach schreef Radu Albot een mooi stukje geschiedenis. De 29-jarige Moldaviër klopte de Brit Dan Evans in de finale met 3-6, 6-3, 7-6 (7) en werd zo de eerste speler uit zijn land die ooit een ATP-titel pakte.

In Marseille ging de titel tot slot naar de jonge Griek Stefanos Tsitsipas, die Mikhail Kukushkin uit Kazachstan in de eindstrijd met 7-5, 7-6 (5) versloeg.