Bittere pil voor vijf Rotterdamse apothekers

Schuifdeuren forceren en bakstenen door ruiten gooien; dat was de werkwijze van de inbrekers dit weekend in Rotterdam en Capelle a/d IJssel om een apotheek binnen te komen. De politie onderzoekt de inbraken en roept getuigen op zich te melden.

In de nacht van zaterdag op zondag moest rond 02:45 uur de apotheek aan de Spoorlaan in Capelle het ontgelden en even later, rond 04:00 uur het filiaal aan de Imkerstraat in Zevenkamp. De inbrekers forceerden beide keren de schuifdeuren. De volgende nacht om 03:15 uur was de apotheek in Zevenkamp nog een keer aan de beurt.

In de nacht van zondag op maandag was iets over twaalven de medicijnwinkel aan de Sinclair Lewisplaats aan de beurt, ook hier werden de deuren eruit geduwd, en vervolgens die zelfde nacht om 05:00 uur de apotheek aan de Marshallweg, daar gingen bakstenen door de ruiten. Bij alle inbraken is er geld meegenomen. Nader onderzoek moet uitwijzen of er ook medicijnen zijn verdwenen.

De politie is een onderzoek gestart in de vorm van een buurtonderzoek en het uitkijken van camerabeelden. De politie doet een dringende oproep aan getuigen om zich te melden. Een woordvoerder: "Ook al waren de inbraken deels in de nachtelijke uurtjes, hopelijk zijn er toch mensen die iets hebben gehoord of gezien. Als u iets weet, kunt u bellen met 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. De twee mannen, die bij een van de inbraken op camerabeelden staan, zijn klein en waren in het zwart gekleed. Ook hadden ze hun gezicht bedekt."

Bittere pil voor vijf Rotterdamse apothekers (Foto ter illustratie: Pixabay)
Bittere pil voor vijf Rotterdamse apothekers (Foto ter illustratie: Pixabay)