Uitslag NAC Breda - AZ

In speelronde 21 van de Eredivisie heeft hekkensluiter NAC Breda met 0-3 verloren van AZ.

De thuisclub begon aardig aan de wedstrijd en creëerde de eerste kans. Robert Mühren stuurde Sullay Kaikai de diepte in waarna hij op AZ-doelman Marco Bizot schoot. Daarna was het Calvin Stengs namens AZ met een afstandsschot. Het schot van het talent werd gestuit door Benjamin van Leer.

AZ kreeg vervolgens het overwicht in de wedstrijd. Na ruim een half uur spelen was het Guus Til met de openingstreffer. Fredrik Midtsjö, Adam Maher en Thomas Ouwejan kregen kansen om de voorsprong te verdubbelen. Een kleine tien minuten na rust was het dan wel 0-2: Stengs bediende Til via een steekpas, waarna de middenvelder de NAC-doelman verschalkte. De zege kwam voor AZ vervolgens niet meer in gevaar. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd maakte invaller Albert Gudmundsson het derde doelpunt.

Maher neemt de bal aan (PRO SHOTS/Marcel van Dorst)