Illegale goktent in Nieuwegein gesloten

In de nacht maandag op dinsdag controleerden politie, OM, gemeente en inspecteurs van de Kanspelautoriteit een bedrijfspand op het industrieterrein Liesbosch in Nieuwegein. Het vermoeden bestond dat er in het pand illegaal gegokt zou worden. Het pand is per direct door de burgemeester gesloten.

Een arrestatieteam deed rond middernacht een inval. Binnen werd de situatie zoals aangetroffen bevroren en startte de doorzoeking. In het bedrijfspand trof de politie een pokertafel aan met fiches. Achttien aanwezige personen werden staande gehouden, gecontroleerd en gefouilleerd door de recherche.

Vervolgens werden ze gelijk gehoord over hun mogelijke betrokkenheid bij het gokken. Bij de zoeking werd een speurhond ingezet. Deze speurhond doorzocht ook de voertuigen van de aanwezige personen. Tijdens het fouilleren bleek dat een aantal van de personen een gebruikershoeveelheid verdovende middelen en cash geld bij zich had. Ook werd een kleine hoeveelheid hasj in beslag is genomen.

In verband met het vermoeden van een illegaal gokspel en de aangetroffen drugs, is op last van de burgemeester het pand met een bestuurlijke maatregel per direct gesloten. De recherche heeft het onderzoek in behandeling. Zij doen nader onderzoek naar de rol en betrokkenheid van de aanwezige personen.

Illegale goktent in Nieuwegein gesloten (Foto ter illustratie: Pxhere)
Illegale goktent in Nieuwegein gesloten (Foto ter illustratie: Pxhere)