FOK! Wat een weer: morgen droger

Het is wisselend bewolkt. Een gebied met enkele buien trekt vanochtend van noord naar zuid over het land. Vanmiddag wordt het op de meeste plaatsen droog en wisselen wolkenvelden en zonnige perioden elkaar af. De maximumtemperatuur ligt rond 8°C. De wind is west- tot noordwest en is matig, in de kustgebieden en boven het IJsselmeer vrij krachtig. In het noordelijk kustgebied blijft de wind enige tijd krachtig, 6 Bft. 

Komende nacht wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af en valt er lokaal wat lichte regen. De noordwestenwind neemt geleidelijk af en wordt zwak tot matig, in het noordwestelijk kustgebied is de wind eerst nog vrij krachtig. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 5°C langs de kust tot 1 à 2°C in het (zuid)oosten. Tijdens langdurige opklaringen kan de temperatuur landinwaarts plaatselijk dalen tot rond het vriespunt. 

Morgen overdag is het wisselend bewolkt en kan landinwaarts in de ochtend wat lichte regen vallen. De westelijke wind is zwak tot matig en de maximumtemperatuur ligt rond 8°C. Later in de week zou het wel eens lenteachtig kunnen worden met zon en hogere temperaturen.  (Bron: KNMI/Weeronline)

Uitzicht vanaf de Elterberg bij het Duitse dorp Elten
Uitzicht vanaf de Elterberg bij het Duitse dorp Elten

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.